The Village Oostende ontving lovende kritieken van pers en publiek.

Publieksreacties

Dank voor deze bijzondere ervaring! Elk jaar hoop ik op TAZ voorstellingen te vinden die me een nieuw inzicht brengen, iets overdragen wat me raakt, iets wat nazindert en wat iets langere tijd nodig heeft om te bezinken. Dit is de eerste ‘voorstelling’ en is meteen op al die vlakken een schot in de roos. Ik wens jullie toe – en hoop oprecht – dat heel veel mensen van jullie werk kunnen komen proeven en er een stukje bewustzijn uit mogen meenemen. Nu ik zelf zwanger ben van ons eerste kindje is het des te waardevol om stil te staan bij de wereld die we kregen, maken en waar we mee aan de slag gaan. Dat hoopvolle en verrassende perspectieven doorkruist worden met afschuwelijke waarheden of scenario’s maakt het tot een geweldige uitdaging om hierin te blijven zoeken naar je eigen weg. Dat hebben jullie prachtig verbeeld, verwoord en verzorgd in dit parcour. Ik kijk ernaar uit meer van jullie te horen!

Zelden zo’n ervaring gehad bij een voorstelling. Boeiend, informatief, integer, leerrijk, aangrijpend, confronterend, inspirerend. Dit blijft nog lang hangen. Dankjewel. 

I will do it in English to make sure that I can explain my experience correctly: Beautifully made, the aesthetics are absolutely amazing and the concept is de max! It was all perfect, but my two favourite stops were the first with the children and the last with the big dark room. I spend 2,5 hours on this trip and enjoyed every second, both from the fact-stuff and the personal stories. Merci-eh van Mie

Beste theatermakers. Het was een mooie, pakkende rondleiding, vooral de verhalen van de kansen van de kinderen raakten mij. De verhalen van de “zorgers” aan het water inspireerden me… Ik neem me voor nog wat “rebelser” te zijn en zo hard mogelijk te vechten zonder te oordelen…

Ann

Wandeling door de Oosteroever met een plus.Verhalen vd kinderen & de veldwerkers/experten laten je stilstaan bij jezelf & hoe je omgaat met anderen. De vragen in de donkere ruimte zijn een moment waar je even bij stilstaat.

Katrien Devisscher- Diensthoofd OCMW Oostende

Durven vragen en bevragen. Deze expo-route-ervaring-onderzoek-podcast is een een fascinerende gedachtenstroom die tot handelen drijft.

Proficiat! Kunst zoals kunst moet zijn. Het houdt je een spiegel voor en doet je nadenken.  Good luck met het vervolg!

The Village: Een heel knap project! Veel stof tot nadenken en veel actiepunten nog te verbeteren! Als abonnee op De Standaard had ik veel van de aangekaarte ongelijkheden gelezen. DOEN, VERANDEREN Er is nog veel werk aan de winkel om het voor iedereen een betere, haalbaardere en gelijkere wereld te maken. Eigenlijk vond ik de ‘Village’ een wetenschappelijk project dat op een theaterfestival veel mensen kan bereiken, hopelijk met resultaat. In IDP/Scheepswerf moest ik soms aan Huxley denken. Weer voorspellingen hoe onze wereld kan worden. Veel van zijn voorspellingen zijn nu al werkelijkheid. Er waren ook zaken bij die ik nu al wist dat ze bestonden. The Village zou door veel bewindvoerders moeten gezien en gehoord worden en aanzetten tot verandering. Laat dit project zoveel mogelijk horen en zien!

Pers