Wij zijn in 2014 begonnen met het ontwikkelen van een app omdat wij zochten naar andere manieren van storytelling. Manieren waarop het publiek meer betrokken is en het geheel meer een ervaring kan zijn. Daarnaast leek het ons geweldig een concept te hebben waarmee je overal ter wereld samen met lokale kunstenaars en partners weer nieuwe content kon maken. 

De app is niet het doel maar een middel om mensen te loodsen door heen 1 of meerdere routes waarbij ze interactief kunnen reageren. De app kan bijv. foto’s en filmpjes laten zien of maken, kan jouw audiobestanden afspelen, kan weten waar je bent, kan je ergens heen sturen, kan je vragen om een code in te vullen/te scannen voor je verder mag en leidt jou langs je eigen keuzes.
We hebben de app voor het eerst echt getest in Athene. Daar maakten we samen met een lokale kunstenaarsgroep een route langs 5 ‘’echt gebeurde’’ verhalen op een plein waar alle werelden (van rijk tot arm) samenkomen. We werkten met audio en met tekeningen en met live scenes. We hebben we een tweede versie gemaakt voor Over Het IJ 2017 waarbij we het concept van gentrificatie hebben blootgelegd in een buurt waar 5 wijksoorten bij elkaar kwamen. Hier hebben we voor het eerst ook met scenografie in de publieke ruimte gewerkt.

Bas van Rijnsoever ontwikkelt uit al deze ervaringen de komende maanden de app waarin we de thematiek van armoede als content kunnen gebruiken. In de app zal het gaan om het systeem achter armoede. Tijdens Theater aan Zee zal de app in de stad Oostende , België, te zien zijn.