Na ons locatie onderzoek in de zomer van 2018 in Oostende hebben we besloten dat The Village gaat plaatsvinden in het Oosteroever gebied. Dit is het oude haven gebied in Oostende. Vanuit het centrum pak je het pontje en vaar je in een paar minuten naar het gebied wat volop in transitie is. Je ziet er de resten van de glorietijd van de visserij: de oude vismijn, het sprotkot, vele loodsen, de maritieme site van het VLIZ. Maar ook zie je er het grote geld opduiken: aan de oevers rijzen grote appartementgebouwen die verkocht worden voor niet minder dan 500.000 euro.

The Village gaat dwars door dit alles heen: als bezoeker loop je een route van 2,5 kilometer langs het dok, met zicht op al deze ontwikkelingen. Ook neem je een kijkje in verschillende gebouwen die onderdeel zijn van de route, waar we verschillende thema’s binnen the Village uitwerken in de vorm van een tentoonstelling. We gebruiken hiervoor ruimtes van verschillende partners die wij in het gebied gevonden hebben. Zo starten we de route bij de nieuwe locatie van Het klein Verhaal, O666. Het klein Verhaal is al een tijdje partner van het project en we mogen gebruik maken van hun foyer en werkruimte, nu nog volop in verbouwing. Voor meer informatie over wat Het klein Verhaal doet neem je een kijkje op hun website: Het klein Verhaal
Daarnaast speelt the Village zich af in de maritieme site van het VLIZ, een loods van de Vismijn en de IDP Scheepswerf. Bekijk voor een tipje van de route en de locaties de foto’s hiernaast en kom vooral langs tijden Theater aan Zee!