Op maandagavond 7 mei om 20.00u organiseert Nieuwe Helden onder leiding van Lucas De Man een avond over de complexiteit van het armoede probleem. We delen hier met het publiek onze eerste bevindingen en willen zo al een stukje zichtbaarheid voor het project creëren.

Halverwege dit onderzoek gaan we op deze avond dieper in op de vraag: Hoe lossen we het armoedeprobleem op? Door middel van kritische stellingen lokken we beleidsmakers, wetenschappers en ervaringsdeskundigen uit om een standpunt in te nemen om uiteindelijk het armoedeprobleem in kaart te kunnen brengen. En misschien wel op te kunnen lossen?

Gasten
– Pascale Cockhuyt – coördinator van Vzw Wieder in Brugge, ‘waar armen het woord nemen’
– Don Ceder – wetenschapper en advocaat schuldhulpverlening
– Astrid Philips – kwartiermaker en ervaringsdeskundige
– De Troubadours – de muzikale en theatrale bende uit Haacht, een samenwerking tussen VZW De Wissel en collectief Toneelgroep BarRanjaDe Man en Andere Helden

Stap in bij Lucas De Man! Regisseur, presentator, acteur, conceptontwikkelaar en artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, neemt je mee in de rollercoaster van de 21e eeuw. Voor zijn projecten duiken hij en zijn mede-helden steeds weer in nieuwe werelden. Van het liefdesleven van bejaarden tot de eenzaamheid van boeren, van visionairen in Europa tot vechtende millennials in de grootstad Amsterdam.

De Man & Andere Helden is een coproductie van Stichting Tolhuistuin en Stichting Nieuwe Helden.

Koop hier je kaartje